Trots op vergelijking met Detroit!

  
Wandelend door Landgraaf kom je langs deze woningen. In een wijk waar is gesloopt en maar beperkt nieuwe woningen bij worden gebouwd. Precies zoals het hoort in een regio waar steeds minder mensen wonen. 

Vijf jaar geleden riepen veel mensen:  “Pas op, Heerlen e.o., Parkstad dus, wordt het Detroit van Nederland.”

Vorige week las ik een post waarin de kracht van Detroit werd geroemd. De kracht om je als stad opnieuw uit te vinden. Bottom-up. Een antwoord op het dalende inwoneraantal en de economische tegenslagen. Een voorhoede beschrijft steeds vaker dat dat in Detroit lukt.

Zo gezien is het dus best goed om met Detroit vergeleken te worden. De durf en de kracht vind je hier op veel plekken. Iedereen kent zo wat voorbeelden. IBA Parkstad heeft de kans dit te bundelen. In 2020: Parkstad Revisted.

Advertenties

2 thoughts on “Trots op vergelijking met Detroit!

  1. In deze wijk is slechts 1 woning die er zo bij ligt. Volgens mij zelfs in heel Landgraaf maar 1 woning. Beetje triest om dan meteen de vergelijking met Detroit te maken. Check your facts!

    Like

    • Nou 1234, waarschijnlijk heb je gelijk, maar in deze post gaat het niet om die ene woning, maar om de verder prima aanpak in die buurt. En die rauwe randjes zie je nog op veel plekken in Parkstad. Die horen bij de fase van verandering en vernieuwing. Stap voor stap zullen de rauwe randjes dan verdwijnen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s