Mediabeleid provincie

IMG_0075.JPG

Donderdagavond, 21 augustus, spraken correspondenten van 100×100 met de provincie Limburg in het kader van het toekomstige mediabeleid. Het 100×100 netwerk schrijft over, adviseert over en volgt de ontwikkeling van burgerparticipatie bij gemeentelijk beleid en projecten. Een van de dragers van PL Bloeit is correspondent van 100×100.

Het nieuwe mediabeleid van de provincie moet inspelen op veranderingen in het medialandschap en mogelijkheden bieden om interactief informatie te zenden en te ontvangen. Ook om informatie te vergaren bij ontwikkeling nieuw beleid.

Momenteel zijn er gebieden die door de traditionele media niet meer worden afgedekt, verslagen. Vooral de landelijke gebieden zijn voor deze media niet meer interessant en bepaalde thema’s komen niet meer aan bod. Reden voor dit laatste: geen mensen meer die hierover kunnen schrijven.

Later komt provincie met besluit over een vernieuwende aanpak. Dat laten we graag aan de provincie over.

Wat wel ter sprake kwam: kun je bestaande sociale mediaplatforms op een makkelijke manier koppelen? Als voorbeeld bespraken we de vernieuwing en ambitie van de facebookpagina Parkstad Limburg Bloeit. Een bredere redactie vanuit bewonersgroepen, kunstcollectieven, buurt/wijk ondernemers en individuen (met hun eigen accounts, maar delend wanneer bredere of Parkstad aandacht nodig is). Communitybased info and news sharing. Nu al 8 personen. En een ambitie om snel 1000 volgers te hebben. Afgesproken is dat de provincie deze pagina gaat volgen.

Wil je de facebookpagina volgen, klik dan op deze link.

Of kijk hiernaast in de FB box en like de pagina daar —–>>>>>

Hierover z.s.m. meer.

Advertenties

One thought on “Mediabeleid provincie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s